Левски победи с 3:0 Академик София в последната контрола на тима преди старта на пролетния полусезон в първенството. „Сините” надиграха категорично втородивизионния тим, като вкараха и трите си попадения след почивката.

Старши треньорът Станимир Стоилов даде шанс за изява предимно на младите играчи, като в спаринга се включи и новото попълнение на шампионите Еньо Кръстовчев, чиято фланелка бе изписана с малкото му име - ENYO.

Сините имаха шанс да открият резултата още в първото полувреме, като в 27-та минута Кръстовчев пропусна да вкара кълбото в противниковата мрежа. Жоазиньо изведе нападателя, но той не стреля веднага, а тръгна да спира топката и я загуби. В последните секунди на частта Еньо Кръстовчев отново бе близо до попадението. Сърмов го изведе сам срещу Гьорев, но футболистът с номер 27 от Левски стреля слабо в тялото на вратаря.

След почивката в игра се появиха Митрев, Зизов, Табаков, Н. Димитров, Цачев и Манчев, а тогава паднаха и трите гола за Левски.

В 61-та Боян Табаков изведе Ели Зизов в наказателното поле на Академик, израелецът пусна към Иса, който реализира в празната врата. Само три минути след това, резултатът вече не бе същият. Боян Табаков бе изведен по лявото крило, стреля прецизно в левия ъгъл на вратата и вкара за 2:0.

В 75-та след отлична триходова атака на Левски се стигна до трети гол в мрежата на Академик Сф. Николай Димитров проби по левия фланг, пусна към Мариян Огнянов в наказателното поле, който намери Ели Зизов, а израелецът наказа резервния страж на гостите - Ивчев за крайното 3:0.

Академик Сф също имаше своя шанс малко преди последното попадение. След груба грешка на Симеон Иванов в отбраната на Левски, Божов нахлу в наказателното поле на шампионите, но вратарят на Левски Божидар Митрев плонжира в краката на нападателя и спаси сигурен гол.

Следващият двубой на момчетата на Станимир Стоилов е в неделя от 14.00 часа на стадион „Георги Аспарухов”. Като първият им мач от пролетния дял на шампионата е срещу Вихрен.