За четвърта поредна година в ПГТМ "Христо Ботев" – Ботевград ще се проведе Иновационен лагер по формат на Джуниър Ачийвмънт България. Инициативата ще бъде организирана по повод Световната седмица по предприемачество, която ще стартира на 18 ноември в България.
В периода 18-24 ноември ще се проведат иновационни лагери и открити уроци по предприемачество в над 100 учебни заведения в страната. В проявите ще се включат над 5000 ученици.
Участниците в иновационните лагери ще имат за задача да намерят решение на казус, зададен от Джуниър Ачийвмънт България. Разделени в отбори, учениците ще трябва да предложат създаването на нов продукт и да разработят план за успешното му лансиране на пазара. Жури, съставено от учители, родители и професионалисти в бизнеса, ще оценява екипната работа на отборите.


За втора поредна година Световната седмица по предприемачество в България се организира под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев.


Старт на иновационния лагер в ПГТМ "Христо Ботев" Ботевград ще бъде даден на 20 ноември от 8.00 часа. Гости на събитието ще бъдат Генади Тутовски, управител на  „Ата Компютърс”, Десислава Петрова – представител на отдел „Човешки ресурси” в Итегрейтид микро-електроникс, и други представители на бизнеса в Ботевград, които са дългогодишни партньори на училището. На откриването на иновационния лагер ще присъстват учениците от седмите класове на ОУ „Н.Й.Вапцаров“, ОУ „Св.св.Кирил И Методий“ и ОУ „В.Левски“ в Ботевград.


Тази година в Иновационния лагер ще участват учениците от 11 „в” клас, специалност „Посредник на трудовата борса“ и 11 „д” клас, специалност „Бизнесадминистрация“. Те ще бъдат разпределени в 8 отбора. Като всеки един отбор ще се състои от 6 човека. Отборите ще бъдат сформирани на случаен принцип, съобщиха от ръководството на ПГТМ „Христо Ботев”.


Иновационният лагер ще продължи до 12.30 часа на 20 ноември. Представянето на компютърните разработки ще започне от 13.30 часа в новооткрития мултимедиен кабинет на учебното заведение.