Най-лошите опасения на Балкан се разминаха, след като гардът на ботевградчани Станимир Маринов премина прегледи при специалисти в събота.


Тяхната диагноза е за леко увреждане на връзките на десния глезен, но този проблем ще отшуми в рамките на 2-3 седмици. Така Маринов ще пропусне срещите на Балкан до края на календарната 2013-а година - два мача с Левски - един от НБЛ и един от Балканската лига, и гостуване на Берое.


Ако възстановяването на Станимир протече по план, той ще е на линия за първия двубой на "зелените" за 2014-та, срещу Рилски спортист в Ботевград, на 5 януари.


Другият баскетболист на Балкан, получил травма в мача с Черноморец в петък - Мартин Маринов - ще трябва да изчака, преди да научи своята диагноза. Стрелецът на ботевградчани усука лошо коляното си и не успя да доиграе срещата. Заради големия отток обаче, днес лекарите не успяха да направят ядрено-магнитен резонанс на Мартин Маринов, и това ще се случи в понеделник, и чак след това ще е ясно каква е контузията.


Добрата новина за състава на Балкан от миналата седмица е завръщането на Тенчо Тенчев в игра. Крилото вече записа първи минути за Балкан в Младежката лига и се очаква скоро да започне да играе и за първия тим.