Ноа Далман от Балкан е най-полезният баскетболист на изминалия осми кръг в ТЕСИ НБЛ. Той записа дабъл дабъл от 25 точки и 17 борби при успеваемост 12/14 за две точки и тези показатели му донесоха коефициент на полезност 40 в класацията на BGbasket.com, който е най-висок в кръга.


Втори е съотборникът му Павел Маринов, който регистрира 27 точки и 10 борби, като добави и 3 асистенции за полезност 34.


Станислав Славейков от Ямбол е трети със своя коефициент от 27. Той го постигна, благодарение на 23 точки, 13 борби и 3 отнети топки.


Четвърти в класацията е Киърън Ачара от Лукойл Академик. Той завърши с 11 точки и 8 борби и 2 блока и след като бе безпогрешен в стрелбата коефициентът му е 25.


Калин Христов от Черноморец заема петата позиция със своите 15 точки, 5 асистенции и 3 борби и коефициент 22.


След попадналите в Топ 5 Ачара и Христов в класацията за най-добър шести играч е Любомир Киров от Рилски спортист. За 14 минути той записа 16 точки и добави по 3 асистенции и борби за полезност 20.


Най-добър реализатор е попадналият сред най-полезните Павел Маринов с 27 точки, следван от Ноа Далман с 25.


Далман е най-добрият борец под коша със 17 овладени топки, а 13 има Станислав Славейков.


Иван Лилов от Балкан подаде най-много асистенции – 11, а Дарин Иванов от Рилски спортист е втори по този показател с 8.


Лидер по отнети топки с 4 е Веселин Веселинов от Лукойл Академик, а по 2 блока забиха Киърън Ачара и Алвин Етилопи от Спартак Плевен.