Бившият баскетболист на Балкан Ноа Далман от новия сезон ще играе за косовския Пея. Треньор на този отбор е Александър Тодоров.


Именно Ацо Тодоров доведе Далман в Европа. Първият професионален договор на американеца бе с МЗТ Скопие, когато Тодоров бе начело на тима. Преди да дойде в Балкан и да стане един от любимците на ботевградската публика, игра половин сезон нзасловашкия Банска Бистрица.


След  Балкан Далман игра една година в Литва за елитния Лиеткабелис, а миналия сезон отново бе под ръководството на Ацо Тодоров в румънския Динамо Букурещ.


След като стана треньор на КБ Пея, Александър Тодоров привлече няколко нови играчи. Това са американските гардове Ламаркъс Рийд и Тио Джонсън, двама украинци - центъра Максим Ишвин и гарда Артьом Слипенчук, словенския център Салих Нуханович от шампиона на Румъния Орадя, в състава е и националът на Косово Албан Весели.


Отборът на Пея ще гостува този месец в България за участие в приятелски турнир в Пловдив с домакините от Академик Бултекс 99, Берое и Левски, съобщи  тази седмица треньорът на пловдивчани Асен Николов, който бе на треньорския семинар в Ботевград.