Предизвестено интервю
Поводът за срещата с началника на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Етрополе инж.Светослав Стефанов са завършилите в Правец областни състезания „Млад огнеборец”.
Преди разговора ни за самото състезание той сподели някои мисли за историята на тези състезания.
Международната асоциация на пожарните и спасителните служби (CTIF) на всеки две години провежда пожарникарска олимпиада, в която по различни спортни правила се състезават пожарникари-професионалисти, пожарникари-доброволци и млади пожарникари. Състезанията на младите огнеборци се провеждат за купата “Фетер” на всеки две години, а спечелените призови места в класирането носят на съответната нация солиден награден фонд за развитие на младежкия пожароприложен спорт. По време на пожарникарската олимпиада като съпътстваща проява се провеждат и състезания между младите огнеборци по т. нар. Игри на CTIF (52 на брой) със забавен характер.
До момента от CTIF са проведени общо петнадесет международни състезания, в които Република България участва от 2001 г. (Финландия 2001 г., Австрия 2003, Хърватия 2005). 
Тази година се провежда деветото състезание.
За пръв път наш отбор е участвал в рамките на Републиканските изяви през 2002 година, когато става областен първенец, същата година в Карлово отборът заема ІІІ място. След второто място през миналата година, на приключилото преди ден състезание отборът ни очаквано зае първото място.
На 100-метровата пътека, както я наричат състезателите, първото място с равен брой точки са си поделили отборите на Етрополе и Правец, на второ е Дома в Разлив и на трето-отборът от Ботевград.
На 400 метра с препятствие се нареждат по реда на класирането Етрополе, Правец, Ботевград и Дома в Разлив. Това, което е интересно в случая е, че отборът на учениците от Разлив са се подготвяли под ръководството от Пожарната служба в Етрополе.
Всеки отбор е представен от 9 състезатели от 12 до 16 годишна възраст. В Етрополския е включен и един резервен. Треньор на отбора ни е гл. пожарникар Милан Миланов, а ръководител е началникът на Районната служба инж. Светослав Стоянов.
След кратка почивка отборът започва усилена подготовка за Републиканския преглед на младежките противопожарни отряди в Албена на 7, 8 и 9 юни 2008 година. Там ще се състезават всичките 28 областни отбора плюс победилият отбор от състезанията през 2007 година.