Александър Тодоров намери начин да отговори на шефа на Балканската лига Шай Щрикс, който по-рано през седмицата излезе с открито писмо към него. В писмото Щрикс нападна треньора с думите, че не търси вината в себе си, а в съдиите, а конкретния повод бе загубата на "зелените" от Галил във вторник в зала "Универсиада".


След мача с Балкан репортерът на ТВ7 Филип Петрунов попита Тодоров как ще коментира нападките, отправени от г-н Щрикс през седмицата, македонецът в първия момент сякаш се разсея.


"На кого", изненадано попита на свой ред 40-годишният Тодоров, който може би в първия момент  не бе чул името на своя вербален агресор от преди няколко дни. Заблудата за зрителите обаче не трая дълго, тъй като се оказа, че тя въобще не е била случайна.


Журналистът повтори въпроса си, но отговорът, който получи не бе по-различен, а само по-съдържателен:


"Не мисля, че познавам такъв човек", отвърна треньорът на Балкан. Така даде ясно да се разбере, че най-интересно в интервюто тепърва предстои. И наистина бе така:


"Вие сигурно имате предвид онзи човек, който бе комисар на мача между Левски и Рилски спортист от 1/2-финалите на Купата на България и който показа, че не познава правилника на федерацията. Ако наистина за него става въпрос, аз няма как да го коментирам, защото не искам да влизам в полемика с човек, който не познава правилата. Въпреки че не зная дали за същия човек става дума."


Шай Щрикс бе комисар на полуфинала между Левски и Рилски спортист, в който "сините" пуснаха едновременно петима чужденци на терена, а Щрикс не реагира адекватно, демонстрирайки непознаване на материята. В такъв случай се отсъжда техническо нарушение, зачита се резултатът, при който е спряна играта, гласи Наредбата.


Това в срещата не бе направено. Играта бе спряна след бурни протести на Рилски спортист и подновена с отменен кош за Левски и с топка отново във владение на "сините" отстрани.


Рилецо подаде контестация, а тя бе уважена. Ден по-късно двата тима преиграха, а Щрикс, както и главният съдия Венцислав Великов, бяха наказани със спиране на правата за месец.