Спортният директор на ЕВРОХОЛД Балканска лига - Шай Щрикс, пожела да даде отговор по повод изявлението (четете ТУК) на старши треньора на Балкан - Александър Тодоров, след загубата на тима му от израелския Галил Гилбоа снощи. Ето и думите наЩрикс за официалния сайт на турнира:



Преди да отговоря на изявлението на треньора на Балкан - г-н Александър Тодоров след вчерашната среща, бих искал да светлина по някои факти:
1. ЕВРОХОЛД Балканска лига е много доволна, че Балкан е един от деветте отбора през сезон 2013/2014. Балкан е много професионален отбор, който е ръководен от много добър треньор с голям опит и има добри баскетболисти, а тимът подкрепя младите и потенциални играчи.
2. Зад клуба стоят едни от най-добрите фенове в българския баскетбол, които подкрепят отбора по най-коректния начин досега и ние сме щастливи, че те са с нас в лигата.
3. Балкан е подкрепян от Кмета на града - г-н Георгиев и от г-н Луканов по много професионален начин и се надяваме, че и други клубове ще имат същата подкрепа.
4. Когато Балкан се регистрира за участие в Балканската лига като официална зала на тима е посочена новата спортна зала в Ботевград - "Арена Балкан", а не някое друго място.



Това са фактите. Сега бих искал да отговоря на думите на г-н Александър Тодоров след снощния двубой:
"Г-н Тодоров, защо заставате зад някакви думи или молите други хора да Ви платят глобата, ако говорите? Защо в последните няколко седмици, когато отборът ви губи, ЦЕЛИЯТ свят е срещу Вас и отбора, а никога не споменавате, че може би Ваши или на играчите решения по време на мача не са били на добро ниво и може би това е била причината за загубата? Снощи седем минути преди края Вашият отбор водеше с 11 точки; четири минути преди края Вашият отбор водеше с 8 точки. Галил Гилбоа отбеляза 14 точки срещу 0 точки за Балкан до края на мача. Можете ли да обясните на баскетболните фенове защо "ТЕ" или съдиите са причината за този факт?



Заявавам, че Вие няма да бъдете глобен и Ви давам зелена светлина да говорите за съдийството на вчерашната среща. Моля покажете на всички баскетболни фенове коя голяма грешка на съдиите по време на последните седем минути, създаде толкова голям проблем на отбора, че загубихте мача. Всички искаме да ставаме по-добри и ще приемем с голямо уважение Вашите забележки относно съдийството снощи, особено за последната част на мача. Но бъдете сигурен, че когато Вие покажете тези грешки на съдиите, които промениха мача в полза на гостите, ние също ще помолим топ треньори да ни предоставят всичките грешки, които Вашият отбор - играчи и треньор - направи през това време. Само ще Ви помоля да ме не наказвате, така както и аз няма да Ви накажа.



Използвате думата "ТЕ" във Вашето интервю - с нея имате предвид ЕВРОХОЛД Балканска лига ли?
Ако е така по презумция, нека изложим някои факти:
ТЕ получиха обещание от Вас и от други членове на клуба, че новата спортна зала ще бъде готова през месец ноември 2013 година.
ТЕ бяха помолени лично от Вас да направят програмата по начин, по който първите 6-7 мача ще бъдат гостувания. 
ТЕ приеха всички искания на клуба относно новата зала, старата спортна зала и промяната на официалнияхотел, който Балкан използва.
ТЕ изпратиха писмо до всички клубове и федерации с искане за тяхното мнение относно провеждането на мачове в старата зала и дадоха на Вашия отбор зелена светлина да играете в нея, въпреки че тя не е подходяща и оборудвана за международни мачове.
ТЕ се съгласиха с Вас и ръководството на клуба, че мачът с Галил Гилбоа ще бъде този на откриването на новата спортна зала в Ботевград.
ТЕ изпратиха до клуба и до Вас писмо с искане да бъде намерено точно решение, ако новата зала не бъде готова за мача с Галил Гилбоа и не ние решихме за вас. Вие сте тези, които ни предложихте зала Универсиада в София.
ТЕ отказаха вашата абсурдна договорка с г-н Папазов да играете дербито Левски - Балкан на 20 март от 16.00 часа вместо в предварително обявения час 17.30.



Г-н Александър Тодоров, моля спрете да хвърляте пясък в очите на баскетболните фенове и да се опитвате да се защитавате обвинявайки други хора за загубите на Вашия отбор. 
"ТЕ" уважават играчите, треньорите, ръководството на Балкан и никога не сме говорили или действали против някого от Вашия клуб. Ние ви подкрепяме от първия ден и ще продължим да действаме по същия начин до края на сезона. Ние сме професионалисти и се надяваме, че и вие ще се държите като такива.



Пожелавам на Вас и на клуба успешни мачове до края на сезона!
Шай Щрикс