Баскетболният отбор на "Балкан" има намерение да подаде заявка за участие в сформираната преди няколко дни Балканска баскетболна лига. Това съобщи изпълнителният директор на БК "Балкан" Петко Колев.

Лигата ще се състои от 10 отбора от 5 държави от Балканския полуостров - България, Македония, Румъния, Гърция и Сърбия. Всяка страна ще бъде представена от два тима.

Първоначално заваляха информации, ще няколко български отбора са готови да се включат в нея. Става дума за "Левски", "Черно море Еврохолд", "Спартак" Плевен и дори ЦСКА Интерлоджик. Преди два дни обаче бяха обявени критериите за участие на български клуб в евротурнирите. А те са: шампион на България, носител на Купата на България, Финалист в шампионата, финалист за Купата, бронзов медалист от първенството и т.н.

След като бе запознат с критериите и други условия за участие в Балканската лига, от БК "Балкан" решиха да подадат заявка, въпреки че до днешния ден - 16 май, все още такава не е направена. 

Колебание да се пуснат в тази лига има у носителя на купата и бъдещ шампион "Лукойл Академик". Ако тимът на петролната компания и "Балкан" подадат заявка, то квотите на България за Балканската лига ще бъдат изпълнени.

Окончателният списък на участниците ще стане известен на 7 юни.