След като завърши на четвърто място в първенството на НБЛ и с това се лиши от участие в клубните турнири на ФИБА Европа, голяма е вероятността от есента Балкан отново да се включи в Балканската баскетболна лига BIBL.  Както съобщават от ръководството на турнира, оформянето на регистрациите на участниците за новия сезон е във финална фаза, но все още се приемат заявки за формиране на 12-те участници за новия сезон 2021/2022.


Един от тези участващи отбори може да бъде Балкан. За тази цел в края на миналата седмица общинският съвет гласува сумата от 100 000 лева.


В новия сезон в Delasport BIBL ще участват отбори от Израел, България и  Северна Македония, съвсем скоро се очаква да се присъединят отбори от Черна гора и Косово.  В същото време ръководстото на BIBL е в разговори с отбор от друга балканска държава, който проверява възможността също да бъде част от състезанието.


Новият сезон се очаква да започне в началото на октомври. Участващите 12 отбора ще бъдат разпределени в 2 предварителни групи. Жребият ще бъде теглен на 26 август в офиса на Delasport BIBL в София.