Александър Тодоров, Балкан: Крайният резултат сочи, че победата ни е категорична. Но всички в залата видяха, че това не е така. Отборът на Ямбол даде най-силния отпор при домакинските ни срещи, като бе равностоен почти 30 минути. От своя страна ние имахме предимство 40 минути, макар че понякога то се изразяваше само в 1 точка.


Направихме няколко добри серии, които за съжаление не успяхме да ги затвърдим със защита и да вдигнем разликата и гостите се връщаха в мача.


Играхме отборно. Отново имаме 30 асистенции, които ни се случва за втори път, трима от играчите са с по 7, а отборният индекс е 118. За няколко дни трябва да го вдигнем с 10-20 процента, за да не се получи някаква конфузия в реванша с Теодо за Балканската лига.


 


Юлиян Радионов, Ямбол: Победата на Балкан бе напълно заслужена. Но разликата в крайния резултат не е реална, не отразява самия развой на мача и състоянието на силите.


Накрая не ни достигнаха и сили, за да завършим добре мача. Имахме къса ротация и проблеми със състава през седмицата, някои основни играчи натрупаха и умора, което също е обективна причина.