В предишния 23 кръг на ТЕСИ НБЛ за най-добър игач на кръга бе обявен Иван Лилов. Той получи приза преди началото на срещата в събота между Балкан и Спартак.


А в завършилия вчера 24 кръг за най-добър играч бе обявен друг баскетболист на зелените - Станимир Маринов.  Гардът записа 28 точки, 9 борби и 3 асистенции в мача на отбора си, а след 7/9 от тройката и 3/3 за две точки, коефициентът му в класацията на BGbasket.com е 35.


Втори е Милян Пупович от Черно море Порт Варна, който записа 20 точки и 19 борби в мача на отбора си, а коефициентът му на полезност е 33.


Аландо Тъкър от Лукойл Академик се нарежда трети, след като вкара 20 точки, овладя 7 борби и подаде 3 асистенции. Тези показатели му донесоха и коефициент от 31 пункта.


Четвъртото място заема Ноа Далман от Балкан. Неговата полезност в класацията е 26, благодарение на 12 точки и 16 борби в мача на ботевградчани.


Двама баскетболисти с полезност от 24 си поделят последното място. Веселин Веселинов от Лукойл Академик я постигна чрез 16 точки, 6 борби и 4 асистенции, а Брандън Хийт от Левски – с 15 точки, 7 асистенции и 3 борби.


Веселинов и Хийт са първи в класацията на резервите. След тях е центърът на Спартак Плевен Саша Топчов, който записа дабъл дабъл от 16 точки и 11 борби за коефициент 21.


Лидер при реализаторите е Станимир Маринов, който отбеляза 28 точки. След нвго с 25 е Джъстин Грей от Рилски спортист.


Милян Пупович е над всички по борби със своите 19. 16 хвана друг попаднал сред най-полезните – Ноа Далман.


Най-много асистенции – по 7 подадоха Брандън Хийт от Левски и Педжа Стаменкович от Черно море Порт Варна, а първи по отнети топки с по 4 са Станислав Славейков от Ямбол и Лайънъл Чалмърс от Левски.


По 2 блока в кръга забиха Станислав Ваклинов и Златин Георгиев от Рилски спортист, Николай Върбанов от Левски и Петер Седмак от Балкан.