Във вторник, 15 април Балкан гостува на Лукойл Академик в ма от 25 кръг на ТЕСИ НБЛ. Срещата между първия и втория в класирането е от 18.00 ч. в спортния комплекс в Правец. Тримата рефери са Владимир Цеков, Златин Караниколов и Ивайло Ресиловски.


В състава на Балкан ще бъде вече и  Лоугън Стъц, който пропусна няколко срещи на отбора. В понеделник вечерта зелените направиха тренировка в залата в Правец. Балкан заема второто място три кръга преди края на редовния сезон с 16 победи и 5 загуби.


Днес е първото от трите му гостувания, в които трябва да спечели две, за да остане втори в крайното класиране преди плейофите. Останалите две са в Бургас срещу Черноморец тази събота, 19 април и на 22 април в Стара Загора с Берое.


След победата си в Стара Загора миналата седмица над Берое със 110-46  отборът на Лукойл Академик дори и теоретично не може да бъде изместен от първото място в редовния сезон. Балансът му е 20 победи и само 1 загуба.


Останалите срещи от кръга са в сряда: Левски - Спартак Плевен, Черноморец - Берое и Ямбол Рилски спортист, почива Черно море Порт Варна.