Жертва на интернет измама стана треньорът на Балкан Александър Тодоров. В навечерието на полуфинала срещу Левски от Балканската лига в Прищина снощи (Левски спечели с 94:85 след продължение - б.а.) той имаше тежки ядове върху главата си. Тодоров разбра, че някой се представя за него и преговаря с мениджъри от Европа и САЩ, използвайки фалшив мейл, информира вестник "ПРЕСА" в днешния си брой.


Електронната поща с адрес Coach.aleksandar@hotmail.com изпратила десетки запитвания за чуждестранни баскетболисти към всички водещи агенти както на Стария континент, така и отвъд Океана. Анонимникът, който явно е решил, че може да припечели на гърба на Тодоров, поръчвал състезатели, избирал ги, а когато се стигнело до финализиране на договорите и до подписването им, молел мениджърите да му изпратят в аванс конкретна сума, която уж щяла да покрие разходите за самолетни билети и за изваждане на работна виза за България на легионера.


„Разбрах случайно от мой познат агент в Германия. Веднага реагирах. Сезирах всичките си контакти в баскетбола, изпратих официални писма до Българската федерация по баскетбол и до юридическия отдел на Международната централа в Мюнхен“, сподели 41-годишният македонец, който призна, че от години неговият мейл е именно в hotmail.com, но със съвсем различен адрес.


В неделя Тодоров и колегата му Марин Докузовски, с когото преди години работи в екип в Македония ще си припомнят детските години, когато им се е налагало да играят баскетбол по обяд. В 15,00 часа Балкан и Сигал Прищина излизат в мач, в който със сигурност никак няма да им се играе в Косово, защото той ще им донесе не бленуваните златни, а само бронзови медали в Балканската лига.


Автор: Влади ЛАЗАРОВА, "ПРЕСА"