Имайки предвид големия залог на полуфиналната серия от първенството на ТЕСИ НБЛ между Балкан и Левски и необективното съдийство във вреда на Балкан в първата среща, ръководството на БК Балкан изразява огромни притеснения относно втория мач между двата тима  в неделя, 11 май в Ботевград. И това не е прищявка, както може да изглежда на пръв поглед, а е плод на солидни и аргументирани наблюдения от доста мачове.


От клуба допускат, че след загубата на Левски в първия мач, за съдии във втория ще бъдат сложени или доказалият своята неприязън спрямо Балкан и/или благосклонност към "сините" Ивайло Ресиловски, или - по същата причина - Мартин Хорозов . Възможно е да бъдат дори и двамата.


В Балкан смятат, че наряд с присъствието на поне един от двамата рефери ще стане под въздействието на треньорското ръководство на Левски. Причината - чрез тях Папазов да постигне това, което не можа по време на първата среща при пет на пет на игралното поле , и то при некоректни отсъждания на тримата съдии в ущърб на Балкан.


От БК Балкан питат докога ръководството на НБЛ и отговорните фактори в БФБ ще позволяват продължаващите като рецидив безпардонни действия на Папазов по отношение на тима на съперника, а вече и към треньорите - в мача с Балкан придружени с псувни и други нецензурни ругатни през цялото времетраене на срещата. Свидетели на всичко това станаха много хора, дори не толкова близо до пейката на Левски. А след срещата  гарнирани и от изяви в откровен каруцарски стил на вече бившия национален треньор по коридорите на Арена Ботевград.


Имайки предвид всичко това, от ръководството на БК Балкан заявяват, че при подбен тип съдийство във втория мач няма да бъдат в състояние да обуздаят поривите на феновете в залата. Защото феновете са коректни само когато и главните действащи лица са такива. А в първия мач в петък такива прояви, най-вече от страна на Папазов, а и в немалко действия на реферите, отсъстваха.


За осигуряване на максимална подкрепа от страна на феновете за тима на домакините във втория мач между Балкан и Левски, който е в неделя от 17.30 ч. в Арена Ботевград, ръководството на БК Балкан обявява, че пуска свободен вход. И то е решено и на други действия, при положение че ексцесиите във вреда на Балкан продължат. Като може да се стигне дори и до изваждане на отбора по време на самата среща.