На 7 и 8 юни в Лозана, Швейцария се проведе третото издание на международния турнир по олимпийско таекуодо за мъже и жени "Swiss open G1". България участва с национален отбор на турнира, в който бяха включени трима състезатели, двама от които ботевградчани - Владимир Далаклиев и Мартин Атанасов.


В първия ден от надпреварата Мартин спечели бронзовото отличие в категория до 54 кг. В първия си мач той се изправи срещу датчанина Мартин Хоанг и го надигра убедително по точки. В следващия кръг го очакваше неговият стар познат, италианеца Джовани Джорджи. От този италианец Марти загуби през 2013 г. два финала на турнирите в Сърбия и Хърватска. В този мач италианецът отново поведе в резултата - с 4-2, но в края на третия рунд, преодолявайки умората и изтощението, състезателят на Сунг Ри успя да изравни резултата. В допълнителния рунд златната точка бе отбелязана от Мартин. Така той си върна на Джорджи за предишните загуби.


На полуфинала се изправи срещу поставения под № 1 в схемата кувейтец Али Алмершад. Възползвайки се от своето ръстово превъзходство, Алмершад успя да надиграе Марти и да спечели полуфиналната среща. За Мартин Атанасов остана бронзовото отличие, като това е вторият му медал от турнири от G1 ниво за годината при мъжете. Преди това той завоюва сребро на турнира в Молдова.


Владимир Далаклиев не успя да се добере до медалите през втория ден от състезанието. В своята категория до 68 кг в първия кръг Влади надигра с явно превъзходство египтянина Ануар Хегази и срещата завърши при резултат 13-11. След това срещу него излезе испанецът Хосе Антонио Росило. Влади проведе мача предпазливо и в самия край на мача, при равен резултат 2-2 и еднакъв брой нарушения, при опит да изкара противника си извън тепиха и по този начин испанецът да получи нарушение, с което да спечели мача, самият той се подхлъзна и падна на земята. Реферът санкционира Далаклиев и той загуби мача.


Испанецът след това победи бившия световен шампион Филип Гръгич и завоюва бронза, след отпадане на полуфинала от германеца Даниел Манц.