Единственият представител на Ботевград на първите европейски игри, които се провеждат в Баку - Владимир Далаклиев, бе спрян още в първия кръг на днешното състезание в категория до 68 кг на олимпийското таекуондо. Той отстъпи след златна точка на испанеца Жоел Гонзалес Бонийа.


На Влади бе отреден тежък жребий - още в първия кръг той се изправи срещу олимпийския шампион от Лондон в категория до 58 кг Жоел Гонзалес Бонийя, който освен това е два пъти световен и два пъти европейски шампион. Въпреки богатата визитка на по-големия с две години от него испанец, Влади затрудни максимално своя съперник и имаше шансове за успех.


В първите две части двамата не можаха да реализират точка. Първи стори това в петата секунда на третия период нашият състезател. Испанецът успя да изравни преди края на частта и редовното време завърши при една на една. Последва битка за златна точка, която за съжаление бе отбелязана от Гонзалес Бонийа минута след началото и срещата завърши с негова победа.


Така Владимир Далаклиев отпадна, същото сполетя и испанеца още в следващия кръг срещу представителя на домакините Айхан Тагизаде - 7-5 за азърбайджанеца. Тази вечер той ще играе срещу в битка за златото с поляка Карол Робек, който пък още в първия кръг изхвърли олимпийския шампион в категорията Сервет Тазегюл, побеждавайки го с 21-9 точки.