Близо месец етрополци са свидетели на изкопните работи около тревната площ на стадион „Чавдар”.
Днес беше даден старт за изграждането на нов, съвременен стадион със свободен достъп на всички желаещи до спортни и други занимания. За хората с увреждания ще има отделна зала. Ще се провеждат и състезания от републикански и международен характер, според изискванията на УЕФА.   Разширява се обхватът на трибуните  с 5 600 седящи места. Предвиждат се терени с естествено и с изкуствено покритие, козирки с осветление и надуваемо съоръжение тип „Балон”. Дори под трибуните ще има помещения с различно предназначение.
Общата стойност на Проекта „Реконструкция и модернизация на спортен комплекс „Чавдар“ с изграждане на спортна зала за хора с увреждания, гр. Етрополе“, финансиран по Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013 г.“, е 5 590 000 лв.
Изпълнението е възложено на Обединение ”Етрополе-Спорт”ДЗЗД. Краен срок за реализация на проекта е 15 юли 2015 г., а строително-ремонтните дейности трябва да приключат до края на м. февруари 2015 г.
Водосвет за здраве и за успешна реализация на проекта отслужи отец Емил. 
В краткото си слово кметът инж. Богомил Георгиев поздрави присъстващите и всички граждани с грандиозното начинание, като подчерта заслугата на служителите от общинска администрация, които са работили по разработката и спечелването на проекта и лично на Емил Димитров. Той спомена, че в рамките на една година ще бъдат стартирани още проекти за около 15 млн.лв.
Официалните лица на днешното събитие: инж.Богомил Георгиев-кмет на Община Етрополе, неговите заместници Венета Гергова и Росица Христова, председателят на Общинския съвет Христо Андреев, инж.Драгомир Драганов-Генерален директор на „Елаците мед”АД, Емил Димитров и общински съветници.
Символичната първа копка извършиха Емил Димитров, Богомил Георгиев и представител на фирмата-изпълнител.
Деца от групата на Диляна Гоцева поднесоха на присъстващите кратка програма.