Броят на чужденците в българския баскетбол ще бъде намален. Към момента клубовете имат право да картотекират петима иностранци за даден мач, а от тях на терена едновременно могат да бъдат максимум четирима. През миналата година от това си изпати шампионът Левски, след като Тити Папазов пусна в игра петима чужденци в полуфинала за Купата на България срещу Рилски спортист, което наложи преиграването на двубоя. Очаква се през новия сезон бройката за картотека за определена среща да бъде сведена до 4. На този етап не се знае колко от тях ще имат право да са на терена по едно и също време. Целта е да бъде даден по-голям шанс за изява на родните баскетболисти.

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=498889

Броят на чужденците в българския баскетбол ще бъде намален. Към момента клубовете имат право да картотекират петима иностранци за даден мач, а от тях на терена едновременно могат да бъдат максимум четирима.


През миналата година от това си изпати шампионът Левски, след като Тити Папазов пусна в игра петима чужденци в полуфинала за Купата на България срещу Рилски спортист, което наложи преиграването на двубоя.


Очаква се през новия сезон бройката за картотека за определена среща да бъде сведена до 4. На този етап не се знае колко от тях ще имат право да са на терена по едно и също време. Целта е да бъде даден по-голям шанс за изява на родните баскетболисти.


Очаква се първенството на НБЛ на започне в средата на октомври.