Ямбол привлече в състава си хърватският баскетболист Тони Бърнас. Той е роден във Вуковар на 30 юли 1991 г. Висок е 201 см. и играе на позиция леко крило. На 15 години Тони се присъединява към школата на Цибона – Загреб. Два сезона участва в младежката Евролига, като през сезон 2008-2009 в мачовете в нея бележи по 19.0 точки на мач. През сезон 2010-2011 с хърватския гранд, едва на 19 години записва участие в шест мача и в мъжката Евролига с общо 68 минути в игра.
Тони Бърнас е включван във всичките национални отбори на Хърватия при подрастващите. Взема участие в две Европейски първенства за кадети и юноши Дивизия „А“.
През сезон 2012-2013 с отбора на "Джуро Джакович" участва в ЕВРОХОЛД Балканска лига, като в шест мача записва статистически показатели от 14.7 точки, 4.5 борби, 1.5 асистенции и стрелба от игра от 62.5 %.
Бърнас идва в Ямбол от друг хърватски тим, този на КК „Загреб“. За него, през сезон 2013-2014 изиграва 30 мача със статистически показатели от 9.6 точки и 4.1 борби. Играе финал за купата на Хърватия.
Новият ни хърватски баскетболист трябва да замести напусналият Ямбол в посока Варна Станислав Славейков.
Тони Бърнас е второто ново чуждестранно попълнение на ямболския отбор, след привлеченият по-рано американския плеймейкър Джауен Картър. Както ви информирахме, в плановете на ръководството на Ямбол е този сезон в отбора да има трима чужденци на позициите плеймейкър, леко крило и център, което означава, че следващата трансферна цел е привличането на мощен играч в подкошието. По всяко вероятност ще бъде привлечен и още един периферен български играч, след като Васил Кьосев не прие отправената му оферта да играе и през нови сезон за ямболския отбор.