"Шефът на Агенция "Митници" Асен Асенов е подал оставка, но тя все още не е приета", съобщи бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров пред Нова телевизия.

Той обаче не уточни какви са мотивите за напускането на митническия ръководител, който заемаше този пост от началото на 2002-година, когато страната се управляваше от правителството на Симеон Сакскобургготски.

Овчаров уточни, че оставката още не е приета от министър Пламен Орешарски, но очаква това да стане факт в близките часове.

През последните два месеца в страната започна публично да се обсъжда идеята за обединението на Националната агенцията по приходите /НАП/ и Агенция "Митници".

Малко преди последните промени в правителството на Сергей Станишев, които бяха гласувани от парламента на 24 април, в пресата се появиха информации, че Асенов ще бъде сменен.

Според информацията от тази сутрин Асенов е подал оставка, заедно с тримата си заместници.

По време на скандалите в Министерството на вътрешните работи, които доведоха до оставката на Румен Петков, се появиха твърдения, че и Асенов съществува в разработките на службите с прякор "Дебелия". Той от своя страна разпространи открито писмо до медиите и определи тези твърдения като клевета.

Преди два дни стана ясно, че и директорът на Столична Дирекция "Полиция" Румен Стоянов ще бъде пенсиониран или освободен от поста си. По този повод столичният кмет Бойко Борисов определи Татяна Дончева за главен виновник.