Румънският Крайова надигра Ямбол с 92-70 във втория мач от тристранния турнир в Арена Ботевград. Утре от 16.00 ч. е последната среща от турнира между домакините от Балкан и Ямбол.


След равностойна първа четвъртина, гостите от северната ни съседка заиграха значително по-добре. На полувремето  водеха с 10 точки - 50-40, а в 28-та минута авансът им достигна до 28 точки при 75-47. В последната част двамата треньори пуснаха в игра всички свои състезатели, които оформиха крайния резултат - 92-70 за Крайова.


В тима на Ямбол липсваше дошлият на проби американски център Далис Джойнър, който направи само една тренировка с отбора, а днес стана ясно, че е подписал договор с тима от Израел Ирони Кирият. Добри впечатления оставиха другият американец - гарда Тайлър Лейзър, и хърватинът Тони Бърнас.


За Крайова в тази среща не взе участие един от най-добрите играчи на тима - черногорецът Никола Вучурович. Той е познат на ботевградската публика от отбора на Теодо Тиват, с който Балкан игра 4 срещи миналия сезон в Балканската лига.


Най-резултатен за Ямбол с 21 точки бе националът Динко Маршавелски, 15 отбеляза Тайлър Лейзър, с 14 е Стоян Петков, 8 има капитанът Говедаров.


За победителите от Крайова  с 22 точки е американецът Травис Бюро, който направи и дабъл-дабъл с 10 овладен борби. Сърбинът Зоран Кръстанович отбеляза 19 точки за 17 минути игра, 12 точки добави другият център - Саболч Шънта, 10 добави Урош Величкович.