Българските национали Мартин Петров и Валери Божинов ще имат нов треньор от следващия сезон след като Манчестър Сити уволни мениджъра Свен Йоран Ериксон.

Въпреки че Сити си осигури класиране за Купата на УЕФА за следващия сезон, собственикът на клуба Таксин Шинаватра обявил на Ериксон, че повече няма нужда от услугите му.

"Наслаждавах се на престоя си в Манчестър Сити и искам да благодаря на феновете, играчите и щаба за невероятната подкрепа", сподели Ериксон.

"Бордът на директорите и всички в Манчестър Сити искаме да благодарим на Свен за усилията му и това, което допринесе, през сезона. Пожелаваме му всичко най-хубаво. Свен остава приятел на клуба", коментира изпълнителният директор Алистер Макинтош.  

Играчите на Сити са били шокирани, когато Ериксон им казал, че напуска. Шведският специалист е спряган за следващия селекционер на националния отбор на Мексико.

Фаворити да го заменят на поста мениджър на Сити са бразилският треньор на Португалия Луиш Фелипе Сколари и мениджърът на Блекбърн Марк Хюз, към когото вече е отправено официално предложение.