Най-характерното за днешното редовно 14-то заседание на Общинския съвет са сравнително малкото брой точки в дневния ред, които бяха обсъдени в спокойна делова обстановка. Присъстваха всички съветници. Нямаше промени по предварително обявения дневен ред.
Материалите докладва заместник-кметът Венета Гергова.
С 11 гласа „за” и 6 „въздържал се”, съветниците приеха предложението за  отпускане на краткосрочен банков кредит - овърдрафт по бюджета на Община Етрополе за 2015 г. в размер на 700 000 лева със срок за усвояване до 31.03.2015 г.
По предложението за обявяване на училището в с. Брусен като недвижим имот от  публична общинска за  частна общинска собственост се  изказаха Пенко Нинов, Николай Николов, Мила Манчева, Иван Герчев и Милчо Цацов.
Кметският наместник на селото Огнян Панков сподели, че към него не са отправяни конкретни въпроси или ясни предложения за сградите на училището.
Прие се предложението на Милчо Цацов, да се проведе общо събрание с жителите на с.Брусен и на следващо заседание този въпрос да се обсъди отново.
По предложение на Володя Вълов общинските съветници определиха Мариана Ботева Драганска, Румяна Генчева Михайлова и Сияна Младенова Манчева за съдебни заседатели в Районния съд – Етрополе. На практика той направи предложението от името на комисията по административно и правно обслужване на населението, на която е председател.


По  предложение на Боряна Керемидска и Иван Герчев общинските съветници Владимир Александров и Младен Недков.бяха избрани за членове на Общинския консултативен съвет по т. 12 от "Методика за мониторинг върху изпълнението на политики в Община Етрополе".