В писмото на Десислава Димитрова, адресирано до botevgrad.com, пише: „На 28 декември закупихме хляб, произведен от фирма „Молтен”. В хляба открихме нещо, което така и не можахме да установим. Обадихме се на телефонния номер, изписан на опаковката на хляба, за да сигнализираме за случая. Отсреща отвърнаха, че не могат да се свържат с шефовете на фирмата и ми предложиха да подменят хляба, което, както можете да предположите, отказах.”.
В края на писмото г-жа Димитрова обяснява, че желае да се даде публичност на случая, за да предупреди хората да бъдат внимателни по отношение на храните, които консумират. Текстът е придружен със снимки, които публикуваме.


За коментар по случая потърсихме един от собствениците на фирма „Молтен” – Моника Христова. Тя заяви, че на 28 декември, когато е бил закупен хлябът, фирмата не е имала производствена дейност, което може да се докаже от камерите за видеонаблюдение. „Хлябът не е купен от наш магазин. Не мога да отговарям за начина, по който се съхраняват продуктите ни в други търговски обекти”, каза Моника Христова пред наш репортер. Снимките, които й показахме, тя коментира така: „Според мен това е неразтворена хлебна мая, която потъмнява, оксидира се, след смесването с вода.”.


Моника Христова обясни, че производствения процес е напълно автоматизиран. „Брашното се приема автоматично в силози с автоматични везни, които го дозират. Целият този път минава през три контролни сита. Самите тестомесачки са от затворен тип, което също не позволя попадането на каквото и да било в тестото. Въпреки че не пускаме външни хора, готова съм да запозная госпожата с производствения процес, за де се убеди, че няма основание за притеснение. Освен това ще й върнем парите за хляба”, каза още собственичката на фирма „Молтен”.