С различни прояви беше изпълнена седмицата, посветена на приказките за хляба, в ЦДГ „Синчец”.  Тя започна на 19 октомври и приключи на 23 октомври. В рамките на тези дни, на децата бяха прочетени приказки за хляба, написани от български и чуждестранни автори. В детската градина се проведе есенен празник. Чрез песни и стихове децата показаха, че знаят кои плодове и зеленчуци са характерни за този сезон на годината и как се събира реколтата от полето.


Най-вълнуващо за подготвителната група на учителките Дочка Петкова и Светла Данова бе пътуването до Копривщица. Там малчуганите посетиха Къщата на хляба, където научиха как се прави брашно, разгледаха пещите, които оприличиха на пещери, докоснаха се до 100-годишна лопата за хляб, имаха възможност сами да замесят тесто и да си похапнат от вкусните видове хляб, приготвени от сръчните ръце на майсторите-хлебари.


Целта на инициативата бе нашите възпитаници да научат, че за да имаш вкусен хляб на масата си, трябва да се потрудиш за него, каза пред наш репортер учителката Дочка Петкова.