Има голяма вероятност “Левски” да остане без мъжки отбори в елитните първенства по баскетбол и волейбол. И двата представителни тима на “сините” при мъжете са на ръба на оцеляването и може да бъдат разформировани след Нова година.


Баскетболният тим, който миналата година спечели исторически златен требъл, все още съществува само заради лоялността и ентусиазма на треньори и играчи.


“За съжаление, към момента няма никакво развитие. Водили сме много разговори, но все още не се е появил реален спонсор”, заяви Константин Папазов.


Наставникът на шампионите прави всичко възможно да спаси клуба - нещо, което вече е успявал да постигне.


“Много е тежко, но нали хората казват, че по Коледа стават чудеса. Ако до Нова година не подсигурим финансиране, положението ще стане изключително тежко”, добави Тити.


След празниците всички баскетболисти на “Левски” ще бъдат свободни да преминат в други отбори.


Напълно идентична е ситуацията около волейболния клуб. Неформалният шеф на “сините” Владимир Николов призна, че мъжкият тим съществува все още благодарение и на родителите на някои от играчите. Носителят на купата на България за миналия сезон е съставен предимно от юноши, които не получават заплата. Най-големият проблем пред ръководството е свързан със залата.


Ползването на “Сиконко” е предплатено до края на този месец. Наемът от 5000 лв. е непосилен за клуба.