Балкан не е наясно каква позиция ще заеме в случай, че Балканската лига им предостави "уайлд кард" за участие в турнира.
Тава каза изпълнителният директор на клуба Петко Колев.


Вчера бордът на директорите на Лигата отряза за участие вицешампиона на страната ни по неясни критерии, предпочитайки Черно море и Левски.

"Обещава ни се някакъв "уайлд карт" и при всички положения ще заемем ясна позиция, но само ако се запознаем с допълнителните условия, които трябва да покрием. До този момента не сме получили подобна инфорнация за това, каза Колев. - Що се отнася до фактора зала, в документацията, която сме изпратили до Балканската лига, изрично сме посочили зала "Балкан". Бяхме решили, именно там да играем срещите си. Но паралелно с това сме подчертали, че ако залата в Ботевград не покрие изискванията на Лигата след тяхна инспекция, ние сме готови да я сменим с такава в София. Балкан има достатъчно опит с организиране на срещи от европейските клубни турнири независимо, че това беше преди доста време . През 1989 г играхме с шампиона на Гърция - Арис в зала "Универсиада". Тогава спортното съоражение се пукаше по шевовете, така чe това не е нещо непознато за нас.

А вече на всички в България е ясно, че можем да напълним с публика не само  "Универсиада", но дори да играм във Варна".