Отвореното писмо на общински съветници и граждани срещу корупционния модел на управление на Община Ботевград – получи отзвук и в редица национални медии, сред които:  bta.bg, bgnes.com, dir.bg, standartnews.com, novini.com, duma.bg, pik.bg, kolevm38.blog.bg, utroruse.com, tarator.bg bulbox.net. То бе и обект на дискусия в предаването „Ранни вести” тази сутрин по телевизия СКАТ. Порочните практики в Общински съвет – Ботевград бе другата тема, разисквана в сутрешния блок на предаването. 


Отвореното писмо се разпространява от граждани и в социалните мрежи. Българка, която от години живее и работи в Брюксел, изрази открито своето лично мнение за отвореното писмо. Нейният коментар е следният:  „Не знам защо това ОТВОРЕНО ПИСМО ме развълнува. Не съм от Ботевград, нито от тази община и изобщо от близката околност, но това изявление на обществеността във връзка с дръзкото поведение, наглостта и безочливото възползване от обществени ресурси за лична облага на някои водещи личности в града, докосна душата ми. Безспорно всички факти са проверени не еднократно и изложени в пълно отговорно съзнание. В този случай гражданите, по моему, в този град могат да се гордеят с правилната стъпка към ликвидиране на всички туморни образования в управленческия кръг на Община Ботевград.”.


Всеки, който се чувства свободен гражданин и има желание да изрази подкрепа към отвореното писмо, може да го стори с подписа си под текста му в един от следните обекти: интернет касата в Атлантис център, както и в касите на Кабелна Телевизия Ботевград в града и в селата Трудовец, Врачеш, Скравена, Литаково и Новачене.