Общинска служба “ Земеделие и гори ”- Ботевград уведомява ,че  до 9 юни бе крайния срок за подаване на заявления за подпомагане до Областната разплащателна агенция за тази стопанска година.
В Общинска служба “ Земеделие и гори ”- Ботевград са регистрирани 133 земеделски стопани  с обща площ на обработваната от тях  земя  55940  дка. Регистрирани са 1148 блокове на земеделски стопани. Най – голям дял от площите заемат зърнените култури / пшеница, царевица, ечемик, овес, тритикале  и др./– 24640 дка. Със слънчоглед са заети 11260 дка. Земеделските стопани са очертали ползваните от тях ливади на площ 14210 дка. С трайни насаждения са заети 2820 дка.
Общинска служба “ Земеделие и гори ”- Ботевград уведомява всички стопани, които са подали заявления да дойдат в службата в най-кратък срок да получат Уникалния си идентификационен номер за тази стопанска година преди започване на проверките на обработваните от тях площи от Техническия инспекторат на ОРА.
Земеделските производители, които желаят да бъдат обучени за употреба на продукти за растителна защита от първа и втора категория могат да получат  молба по Образец в Общинска служба “ Земеделие и гори ”- Ботевград