На 24 и 25 април 2015 година в СА “Д.А.Ценов“ град Свищов се проведе национално ученическо състезание в направление: „Управление на проекти”.


От ПГТМ“ Христо Ботев“ в състезанието взеха участие седем ученици от 12-д клас: Елена Здравкова Герова, Жана Георгиева Стаменова, Ивелина Петкова Николова, Маринела Иванова Колева, Мария – Антоанета Янкова Тодорова, Нина Николова Якова и Пламена Ивайлова Крумова. 


Присъстваха проф. д-р Теодора Димитрова,  заместник –ректор „Студентска политика и академично развитие“, проф. Борислав Борисов, заместник-ректор „Обучение и научни изследвания“, ръководител на катедра “Обща теория на икономиката“, доц. д-р Илиян Господинов, директор на  “Академичен център за кариерно консултиране и връзки с общественосттта“ и доц.д-р Станислав Александров, ръководител на катедра „Счетоводна отчетност“. 


В състезанието участваха 76 ученици от градовете Търговище, Бургас, Шумен, Враца, Силистра, Ботевград и Сливница. Учениците бяха разделени в 20 отбори, като трябваше да намерят най-доброто и иновативно решение по конкретна задача в две направления: Околна среда и Младежко развитие. Всеки отбор имаше свой ментор, който да ги напътства, помага и насочва. 


Отборът на Елена Герова зае второ, а на Мария-Антоанета Тодорова- трето място. 


Специалната  награда на община Сливница за проекта „Екоробот за събиране на отпадъци” бе присъдена на отбора на Жана Георгиева, а наградата на Стопанската академия за проект „Младежко развитие” – на отбора на Маринела Колева.


Всички участващи, включително и техният ръководител, г-жа Цветанка Михова,  получиха сертификат от СА “Д.А.Ценов“ - град Свищов, който им дава право да продължат следването си в академията по първо желание без приемен изпит.