На проведеното на 28.04.2015 г. от 14:00 часа V-то редовно заседание на Общинския съвет – Етрополе присъстваха 16 съветника. По уважителни причини отсъстваше   Мирослав Василев.
Материалите по предварително обявения дневен ред от 21 точка внесе кметът инж. Богомил Георгиев.
Още в началото на заседанието той направени предложение за допълнителна 22 точка в дневния ред, касаеща изграждането на оранжерия в м. Равнището в близост до Конната база.
Предложението беше прието с 9 гласа "за", 6 гласа "против" от групата но БСП и 1 глас "въздържал се".


По точка 1, Питане относно привличане на инвестиционни проекти, създаващи нови работни места, от групата общински съветници от листата на БСП, кметът инж. Богомил Георгиев предостави информация за разкритите работни места в периода 2007-2014 г.: общият им брой е 1587, като 1171 са по програми и проекти, 390 - от частни фирми и 26 от Община Етрополе - извън проектите.
По точка 2 - Отговора на общинското ръководство по питането на общинските съветници от групата на БСП относно извършена реконструкция на водопроводна и канализационна мрежа на бул. „Руски" в частта на централен градски площад, беше предоставен за публикуване преди сесията.
Общинските съветници от групата на БСП изразиха недоволството си  от получените отговори и на двете питания.
3. Предложението относно годишния финансов отчет на „МИР-И" ЕООД, гр. Етрополе беше прието единодушно от съветниците.
Отношение по тази точка взеха   Боряна Керемидска,   Пенко Нинов,  Милчо Цацов, инж. Богомил Георгиев и Мими Иванова - директор на "МИР-И" ЕООД.
На заседанието стана ясно, че дружеството е приключило 2014 г. с 19 хил. лв. положителен финансов баланс, а общината има задължение към него в размер на 92 хил. лв.
4. Предложението, касаещо годишния финансов отчет на „Медицински център I - Етрополе", също беше прието на сесията.
Центърът има загуби в размер на 1100 лв. поради пенсиониране на две медицински сестри с изплащането им на 6 заплати и напускането на специалисти.
5. Беше прието и предложението по т.5 за годишния финансов отчет на МБАЛ „Проф. д-р Ал. Герчев" Етрополе" ЕООД.
При разглеждането му стана ясно, че през последните месеци има увеличение на заплатите на медицинските сестри и лекари, но остава проблема с осигуряването на лекари.
6. Съветниците не приеха предложението по т. 6 за прехвърляне чрез непарична (апортна) вноска по реда на Търговския закон, в полза на „МБАЛ „Проф. д-р Ал. Герчев" - Етрополе" ЕООД, на всички придобити активи в резултат на изпълнението на проект „Обновяване и оборудване на МБАЛ „Проф. д-р Ал.Герчев" - Етрополе" ЕООД, гр. Етрополе", по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG161PO001/4.1-05/2011/003 по Оперативна програма „Регионално развитие" (2007-2013).
При съотношение на гласовете с 6 гласа "въздържал се" от групата на БСП, 1 глас "против" и 9 гласа "за" не се получи квалифицирано мнозинство, поради което не се стигна до приемане на посоченото придложение.
7. Предложението относно сключване на консултантски договор за разработване на концепция за МБАЛ „Проф. д-р Ал. Герчев" гр. Етрополе" ЕООД, предизвика продължителна и разгорещена дискусия.
Основното изказване направи д-р Иван Герчев, който за пореден път изрази своето становище за състоянието на болницата и възможните варианти за нейното бъдещо развитие.
Отношение по темата взеха по-голяма част от общинските съветници.
По т.8 Марин Димитров предложи на сесията подробна информация за дейността на Комисията за обществен ред, сигурност и безопасност на движението за 2011-2015 г., която беше приета.
9. При разглеждане на предложението по т.9 относно изпълнение на т. XVIII, 2 от Решение № 15 от 16.02.2014 г., протокол № 3,. бяха приети направените предложения от Мила Манчева и Боряна Керемидска.
10. Сериозни дискусии възникнаха при разглеждане на т. 14 и 15 - относно разпореждане с имот № 186067 и № 186049 - частна общинска собственост, с. Брусен, м. Пътно бърдо.
В крайна сметка и двете точки бяха приети с 9 гласа "за" и 7 гласа "против" /групата на БСП/.
11. По всички останали точки 10, 11, 12, 13, 16, 17, 18, 19, 20,21 и 22 основните предложения бяха приети като решения.