По молба на БК Балкан бяха променени датите за третата и четвъртата среща от финалния плейоф между Балкан и Лукойл Академик. Те са 27 и 29 май, вместо предварително обявените 28 и 30 май.


Промяната бе поискана заради провеждането в Арена Ботевград  на две срещи от Световната волейболна лига между националните отбори на България и Канада.  Според отдавна оповестената програма те ще бъдат на 30 май и 31 май.


Дали обаче третата среща ще бъде в Ботевград, ще зависи от отговора на жалбата на Балкан до Арбитражната комисия, която от клуба подадоха вчера. От СБК Балкан все още очакват благоприятно развитие по отношение наказанието за лишаване от домакинство.


Ако остане сегашната ситуация, все още не е известно къде ще се проведе третият мач - дали в Хасково, дали в Троян, в Универсиада  или в друга зала, ще стане известно по-късно. Но ако се стигне до четвърта среща, то тя твърдо ще бъде в Арена Ботевград.


Първите два мача от финалната серия са на 23 и 25 май, събота и понеделник в спортния комплекс в Правец. Играе се до 3 победи в 5 срещи.