Мочетата на "Балкан" до 12 години ще играят във финалната среща за определяне шампиона на България за тази възраст. До този голям успех възпитаниците на треньора Мишо Михайлов достигнаха след победа в полуфиналния двубой  със 74-61 с рещу отбора на "БУБА баскетбол".

Полуфиналната среща с победителя от група "Б" се оказа значително по-лесна от сутрешния двубой с "Доростол" Силистра, който бе решаващ за второто място в групата. "Балканци" имаха проблеми само през първата част, когато играха припряно и позволиха на своите съперници да поведат на няколко пъти. Втората петица обаче обърна тотално мача. Момчетата, от които бе съставена тя, играха през втората и третата част и натрупаха солиден аванс, достигащ на моменти до 20 точки. В последната част другата петица успя да съхрани преднината и с умна игра доведе до крайното 75-61 за "Балкан".

На финала утре от 12.30 часа "Балкан" ще срещне отново "Овергаз", който в първия полуфинал успя да надделее над "Светкавица" Търговище със 78-51. Любопитното бе, че столичани губеха след третата част, но в последната четвъртина "Светкавица" не можа да отбележи нито един кош, а само един наказателен удар.

Така в битка за титлата може да се каже, че финалът донякъде ще бъде ботевградски. Треньор на "Овергаз" е нашата съгражданка Виктория Маринова. Тя  направи тима шампион миналата година и има предимство и сега, тъй като в групата отборът й се наложи над "Балкан" със 78-58. Като се има предвид  обаче крехката психика на малките баскетболисти, все пак всичко може да се случи.