За пета поредна година ТПГ „Стамен Панчев” отбеляза Европейския ден на донорството – 22 октомври. Проявата бе реализирана от осмокласниците под ръководството на фелдшер Ели Табакова. Тази сутрин, след първия учебен част, учениците се събраха във фоайето на училището, където подредиха запалени свещички около нарисувано с тебешир сърце. С едноминутно мълчание те изразиха своята почит към всички донори. Със засаждането на рози в градината на донорството, учениците почетоха паметта на хората, станали донори през тази година, и показаха своята съпричастност към скръбта на техните близки, взели благородното решение да дарят органите им за трансплантация.


Както всяка година, така и тази, група ученици от ТПГ „Стамен Панчев”, водени от училищния фелдшер, посетиха Центъра по хемодиализа в МБАЛ – Ботевград. От името на цялото училище те поднесоха на работещите в отделението поздравителен адрес.


„Всяка година на този ден идваме при Вас, за да поднесем нашите благодарности за Вашия труд! Не е тайна, че идваме със смесени чувства. От една страна се възхищаваме на неуморните Ви старания за поддържане живота и духа на Вашите пациенти, а от друга – да подкрепим надеждата на болните за така бленувания момент на трансплантация”, това се казва в част от поздравителния адрес.


Учениците и фелдшер Ели Табакова поднесоха на пациентите на отделените по китка здравец и отправиха към тях послание, което гласи: „Цялата мъдрост на човечеството се побира в две думи – търпение и надежда.”.