Александър Чакмаков сподели, че ЦСКА винаги се бори за шампионската титла. Един от членовете на Управителния съвет на „червените“ допълни, че те имат дългосрочен договор за партньорство с една от известните букмейкърски компании, която им дава финансова стабилност. На специалната пресконференция в зала „Румен Пейчев“ по повод завръщането на столичани в НБЛ той говори по много теми.


 На самото събитие бяха представени и останалите членове в УС. Това са Методи Манченко, Добрин Гьонов и Методи Томанов. Последните двама са част и от футболния ЦСКА 1948. Ето какво каза Чакмаков:


 „Робърт Гергов каза, че ЦСКА има нужда от публика, но и от сериозни финансови средства. Искам да благодаря на основния спонсор efbet и братя Найденови, с които съм водил сериозни разговори. Ние се познаваме от много години. Това са хора, които са генетично свързани с ЦСКА. Благодарен съм, че повярваха в концепцията, която искаме да бъде БК ЦСКА. За тях това не е само бизнес начинание, а кауза. Стъпка по стъпка ще се завърнем в елита на българския баскетбол, имаме желание да играем и в Европа, което не може да стане за един сезон. Партньорството е дългосрочно. Ние смятаме да бъдем партньор, който ще постигне високите цели, които си поставяме. Искам да благодаря на г-н Гьонов и г-н Томанов, които се съгласиха да бъдат членове на УС. Ние ще бъдем в помощ на спортното ръководство, за да може да постигне целите си.


 „За мен е голяма трагедия, че всички фенове на ЦСКА са разделени и поддържат два клуба. Това трябва да приключи час по-скоро. Не може да има легенди и от двете страни. Те са едни легенди в историята на клуба. Публиката няма как да не идва на баскетболни мачове, защото баскетболният клуб е един, така че не виждам никакъв проблем. Убеден съм, че по естествен път ще има един футболен клуб ЦСКА с една публика“, коментира той.


 „Би било нахално да кажем, че ставаше шампиони още от първата година, но ЦСКА винаги се бори за шампионската титла. Финансите, които имаме, ни дават възможност да сме между първите три отбора. Дали ще успеем да направим такава селекция още през първия сезон, това вече е въпрос и на малко късмет. Българските играчи са малко, а без тях не може да се направи отбор. Надяваме се да имаме добри български играчи, да се направи сплав между и опитни чужденци. Има бюджет, който е много добър. Близък е до първите два отбора. Имаме дългосрочен договор със сериозно финансиране. Ако всичко върви по план и си постигаме целите, да правим по-силен отбор в Европа".


 „Има бюджет, който е много добър. Няма да изпадам в подробност, все пак това е клубна тайна. Имаме дългосрочен договор с много сериозно финансиране, което ни дава възможност за дългосрочно управление на нашите цели през следващите години. Ако всичко върви по план, нашата уговорка е да направим още по-силен тим за Европа. Не може да сложим каруцата пред коня, няма как да стане.


 "Мачовете от редовния сезон, включително и за тези с Рилски спортист и Балкан Ботевград, спокойно може да се играят в зала „Румен Пейчев“. Гостуващите отбори получават 10% от местата за своите фенове. За мачовете с Левски има няколко варианта. Един е без публика на гостуващ отбор. Друг е зала „Универсиада”, ако е в добро състояние. Ако Левски има равностоен отбор, което им пожелавам, защото не си представям българският спорт без двата полюса. Трябва да има истинско дерби между ЦСКА и Левски. Познавайки Константин Папазов, съм сигурен, че той ще направи всичко, за да има сериозен отбор. Защо да не напълним и „Арена Армеец”?! Съвсем нормално е, двата клуба имат сериозна фенска маса. Баскетболът трябва да се завърне в София.


 „Не искам да влизам в проблематиката на Левски, но Чавдар Костов е свободен агент. Неговият договор е изтекъл, ние предлагаме условия, а самите играчи вече и преценяват. Нашата позиция е, че когато бъде подписан официален договор, тогава ще бъде обявен и даденият играч. За нас би било чест Чавдар Костов да играе за ЦСКА“, завърши Чакмаков.