С тържествен водосвет, отслужен от архиерейския наместник отец Борис, бе открита новата ендоскопска урологична операционна в МБАЛ – Ботевград. Тя носи името на д-р Цветан Лазаров – безспорен доайен и създател на отделението по урология в местната болница.


Ремонтът на операционната струва 50 000 лева. Парите са осигурени от собствени средства на болницата. Вложените материали отговарят на всички нормативни изисквания и действащи стандарти за такъв вид помещения. Ремонтът е извършен изцяло със собствени сили на болницата. Операционната маса струва 10 000 лева. Сумата е дарена на лечебното заведение от фирма „Лекс груп”. Това съобщи управителят на МБАЛ – Ботевград д-р Филип Филев при откриването на операционната. Той обясни, че с новата ендоскопска апаратура ще се извършват безкръвни урологични операции. Д-р Филев поздрави колегите си д-р Цветан Лазаров и д-р Иван Багелейски и подчерта, че за него е чест и удоволствие да работи с толкова добри уролози като тях.


На месец в ботевградската болница се извършват между 25-30 урологични операции. Тук постъпват за лечение пациенти от цяла България. Това каза д-р Лазаров пред наш репортер. Той и съпругата му -Златка Димитрова - старша сестра на Детско отделение, споделиха, че са развълнувани от решението на ръководството на болницата за името на новата операционна. Според местни лекари това е заслужено признание за цялостния принос на д-р Цветан Лазаров за развитие на здравеопазването в нашата община.


След откриването на новата операционна, нашият екип надникна в другата операционна зала. На пръв поглед се забелязва, че помещението е в плачевен вид.