Поради големия интерес към конкурса и програмата  „Култура и национална идентичност“, в рамките на която се осъществява, вече е създаден и специален сайт: http://www.kulturainatzionalnaidentichnost.bg/ 


Конкурсът МЕЧТА ЗА СВОБОДА, който стартира през март тази година в седем училища-партньори в Етрополе, Златица, Копривщица, Мирково, Челопеч и Чавдар, завърши. Това е вторият конкурс за рисунка, стихотворение, съчинение/есе за ученици от първи до осми клас от училищата в регионите, в които Елаците-Мед и Геотехмин развиват дейност.
Преди началото на втората година от конкурса, за да вдъхновят учениците преди да започнат да рисуват или пишат, бяха организирани беседи в училищата-партньори с представители на Дирекцията на музеите, гр. Копривщица и Националния музей „Христо Ботев“ , гр. Калофер.
За тези неща читателите на сайта botevgrad.com  бяха информирани своевременно и подробно.


Новото, което искаме да съобщим сега е, най-вече на участниците, че поради големия интерес към конкурса и програмата  „Култура и национална идентичност“, в рамките на която се осъществява, вече е създаден и специален сайт: http://www.kulturainatzionalnaidentichnost.bg/ 
На него в момента може да видите и творбите на младите автори, участвали в миналогодишния конкурс “Родният край в моите очи“.  


Тази година в конкурса МЕЧТА ЗА СВОБОДА участваха 369 ученици от седемте училища партньори. Наградени са 189 (с 62 първи награди, 40 - втори, 41 – трети и 46 поощрителни награди).
Награждаването ще стане по график, като за двете училища от Етрополе е определена датата:
14 МАЙ, СЪБОТА
10:30 - СОУ “ХРИСТО ЯСЕНОВ“, ЕТРОПОЛЕ
12:30 - ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“, ЕТРОПОЛЕ
Честитим предварително на победителите!