botevgrad.com: Г-н Георгиев как ще коментирате освобождаването на Марсел Методиев от поста “координатор на ГЕРБ” за Ботевград?  Питам Ви, тъй като се заговори, че Вие сте отправили препоръка към лидера на партията да смени Методиев?
 
Категорично заявявам, че това не е вярно. Знаете, че аз се кандидатирах като независим кмет. Затова се въздържам да участвам в местни политически формации. Работя еднакво с техните лидери, но не се намесвам във вътрешнопартийните им работи.  Не ме изненадва обаче освобождаването на Марсел Методиев. Партиите “ГЕРБ” и “Атака” не се за пренебрегване. Нормално е техните лидери на национално ниво да искат по активна работа от местните координатори. Моето мнение, че в Ботевград ръководителите и на двете партии не могат да получат сериозна обществена подкрепа. Предполагам, че това е причината да поискат оставката на Марсел Методиев.
Аз бих се радвал, ако бъде сменено местното ръководството на друга партия, в която съм членувал дълги години. Тя ми е на сърцето и ме боли, като виждам как се разпада.

botevgrad.com: Вярно ли е, че ще бъдете  включен в депутатската листа на ГЕРБ за Софийска област?

Аз съм обещал пред жителите на общината, че през този мандат ще бъда кмет. Така че ще си изпълня обещанието. Смятам, че да си кмет е много голяма отговорност. Има още много работа в община Ботевград, която трябва да свърша. Затова не желая да ставам депутат. Действително имам предложения от различни политически формации да ме включат в техни листи, но аз не съм дал съгласието си на нито една от тях. Възнамерявам да подкрепя други хора от Ботевград да станат депутати, за да работят за развитието на нашия район.
Искам тук да опровергая слуховете, че съм предлагал пари на ГЕРБ да ме включват в депутатска листа. Партиите трябва на мен да плащат, защото мога да мобилизирам хората да гласуват за тях. Пък и избирателите не се интересуват вече от партии. Те предпочитат мажоритарния принцип на гласуване. Той някак си се наложи от само себе си през последните години. 

botevgrad.com: Цанко Цанов подаде оставка като управител на БКС по здравословни причини, а сега поема по-отговорен пост. Още при напускането му се чу, че ще става Ваш заместник, но тогава той отрече. Защо сега промени мнението си?

Действително аз поканих Цанко Цанов за мой заместник, още докато бе управител на БКС. Той отказа с мотива, че има здравословен проблеми. Знам, че е провел лечение и сега е добре. Аз го поканих да заеме длъжността и той се съгласи по убеждение. За Цанко Цанов мога да кажа, че той е сериозен човек и служител и ще се справи със задълженията си. Убеден съм в това. Искам да подчертая, че с назначаването на Цанов не изпълнявам партийно поръчение.
Няма да скрия от Вас, че на ръководни постове в общината ще бъдат назначени още млади хора. Смятам, че трябва да подготвим ръководни кадри, които да ни заместят след време. Аз навърших вече 56 години и отивам към пенсионна възраст. Така че би било добре да има знаещи и можещи хора, достойни за кметското място на Ботевград.