Кметът на общината Иван Гавалюгов прие делегация от администрацията на провинция Хунан – Китай. Тя се ръководи от Дзян Цъчюн, който е от отдела за контрол на производството на храни, лекарства и хранителни добавки.
Китайската делегация проучва възможности да построи в България завод за производство на хранителни добавки, на основата на източната медицина. В тази връзка китайците се интересуваха какви са лиценцзионните режими у нас за разкриване на подобно производство, кой го контролира и как се разпространява в аптечните мрежи.  
През последните години в Китай има бум на козметичната индустрия и според Дзян Цъчюн има възможност за съвместни производства с български козметични компании.
Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов заяви, че общината разполага със свободни площи, които би предложила на инвеститори за разкриването на екологично чисти производства.
Иван Гавалюгов се ангажира да направи специално проучване за лицензионните и разрешителни режими за производство на хранителни добавки и да го изпрати на китайската страна.
Делегаицята се интересуваше също каква е средната работна заплата в Ботевград, как общината контролира работата на болницата и аптеките и т.н.
В състава на делегацията бе и китайски бизнесмен, който от няклоко години притежава 35 дка земя в землището на Трудовец.
Провинция Хунан е с площ от 220 000 квадратни километра площ, населението е 70 милиона души, има  2576 общини. В провинцията има  7000 производители на хранителни продукти и 220 завода за производство на лекарства. В провинция Хунан е родното място на Мао Дзедун. Затова е част от програмата на китайската делегация включва и посещение на родната къща на Тодор Живков в Правец, както и  Историческия музей в Ботевград.
Дзян Цъчюн благодари за сърдечния прием и покани кмета на Ботевград Иван Гавлюгов да посети Китай.