Вчера, 31 август, беше даден старт на изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Етрополска община.
На краткото тържество по този повод на площадката в кв.178, бл. № 16, 17 и 18  присъства и областният управител на Софийска област Росица Иванова.
Бяха още кметът Диитър Димитров, заместник-кметът Стефан Брисов, служители от Общинска администрация, които имат отношение към санирането.
Георги Георгиев – Гец ги посрещна с „добре дошли”, разказа накратко историята на блока и изрази задоволството си, че са първият от поредицата обекти, определени за саниране.
Фирма-изпълнител на този обект ще бъде „Виа Конструкт груп“ ЕООД.
След това подобни кратки тържества имаше и пред площадките в Кв. 178(8), бл. №19, 20 и 21 с фирма-изпълнител „Маридел 2012“ ЕООД, Кв. 128, бл. „Етрополски бук” – фирма- изпълнител е  ББК“ ООД и Кв. 20 и блок на ул. „27 ноември” №28 – Фирма-изпълнител е „Интегрирани строителни системи“ ЕООД.
За останалите сгради са изработени проекти и предстои издаване на разрешителни за строеж. Изпълнението на програмата се извършва в 2 етапа. Първият етап е проектиране, а вторият – изпълнение на строително монтажни работи.
Изпълнението на дейността ще се извърши в срок от 3 до 5 месеца, което включва топлинно изолиране на външни стени, подмяна на старата дограма със система от PVC профил и стъклопакет, топлинно изолиране на покрива и топлинно изолиране под.