За да стартират процедурите по одобрените за саниране 19 многофамилни жилищни сгради в Ботевград, общината трябва да има сключен договор с Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Това съобщи кметът Иван Гавалюгов на днешния брифинг с местните медии.


„Във връзка с недоволството и обжалванията от страна на част от кметовете и граждани, по неофициална информация в момента се извършва частична повторна проверка на книжата. От МРРБ ние сме получили уверението, че за повечето общини този процес е приключил. От следващата седмица Министерството ще започне изпращането на писма с покани до общините за сключване на административни договори. Ние имахме нагласата и очакването тези процедури да бъдат реализирани още в първите два месеца на годината, но явно ще има около един месец забавяне.“ – поясни кметът Гавалюгов. На брифинга стана ясно още, че Община Ботевград вече е изготвила тръжната процедура, но не се обявява, защото в проектодоговора трябва да бъдат заложени клаузи от административния договор с МРРБ, който още не е подписан. 


„Нашето категорично желание и готовност, като дейности и процедури в администрацията, в началото на лятото да бъдат избрани фирми- изпълнители и да започне самото саниране.“ – допълни градоначалникът.