Продължават дейностите по въвеждането на мерки за енергийна ефективност в жилищни и обществени сгради в Ботевград. В момента се ремонтират фасадите на 9 здания: Детска градина „Кокиче“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, бул. „Цар Освободител“ № 18 и № 20, ул. „Гурко“ № 11, ж. к. „Васил Левски“ - блок 24, бул. „Трети март“ № 73, ул. „Стефан Караджа“ № 2 и ул. „Славейков“ № 20. Дейностите се осъществяват ОП „Региони в растеж“.


„До десетина дни ще започнат и ремонтните дейности по сградата на РУ на МВР – Ботевград. След това предстои да бъдат открити и строителните площадки на последните две обществени сгради - Военен клуб и физкултурен салон към ОУ „Н. Й. Вапцаров“ (на ул. „Стара планина“ № 2).“ – съобщи за Botevgrad.com зам.-кметът на Община Ботевград – Цветелин Цветков.


Да припомним, че миналата година Община Ботевград спечели шест проекта за саниране на общо 17 многофамилни жилищни сгради и 5 обществени по оперативна програма „Региони в растеж“. Общата стойност на проектите е над  6,7 милиона лева.  


Обжалване на процедурата и извънредната положение заради пандемията забавиха дейностите, но през май  Комисията за защита на конкуренцията се произнесе в полза на Общината. 


Инвестиционните проекти на шестте обществени поръчки предвижда: топлоизолация на външните стени на сградите; подмяна на съществуваща дограма (неотговаряща на изискванията за енергийна ефективност) с нова PVC дограма с двоен стъклопакет; ремонт на покривните конструкции; подобряване на достъпа за лица с увреждания до сградите; монтаж на системи за мълниезащита; нови осветителни тела и ремонт на електрическата инсталация и други.