В първите месеци на следващата година в Ботевград ще бъдат поставени табели с имената на улиците и информационни туристически табели.Това стана ясно на днешната среща на кмета Иван Гавалюгов с местни медии.


Изработени ще бъдат 500 табели с имена на улици, 4 големи информационни табла и около 30 указателни табели с наименованията на културни, исторически и природни обекти.  


„Има вече изготвен проект от общината за разположение и монтиране на табелите. Отправили сме запитване към пет фирми за цени на изработка и монтаж на такива табели, който да са съобразени с изработения от нас проект. Получили сме оферти от тях, в момента ги анализираме. Да, това е един съществен проблем – липсата на указателни табели. Най-вече е проблем за хората, които не са жители на Община Ботевград и не познават града. Тук вече говорим не само за имената на улиците, става дума и за информационни табели със забележителностите на Ботевград и региона. Подготвяме и табла с нужната информация за туристите, посещаващи общината. Информационните табла ще бъдат поставени на четири места в Ботевград. Те ще са с туристически карти на града и общината, с включени интересни обекти и места за посещение", обясни Иван Гавалюгов. 


След реализацията на проекта в Ботевград, ще бъдат изготвени и за селата, допълни кметът.