Кметът Иван Гавалюгов инициира работна среща във връзка със създалата се кризисна ситуация с водоснабдяването в Община Ботевград. Тя се състоя днес в общинската администрация. На срещата присъстваха областният управител на Софийска област Росица Иванова, Асен Дамянов - директор на дирекция "Търговски дружества и държавно участие", и инж. Руслан Кенаров –  началник на отдел в дирекция „Хидромелиорации“ към Министерството на земеделието и храните, Галина Панайотова - изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Напоителни системи“ ЕАД, инж. Гертруда Микова, началник отдел „Разрешителни”, Кина Николова – главен експерт и Владимира Евтимова – старши експерт в Басейнова дирекция "Дунавски район" – Плевен, Гачо Гачев – организатор на хидро-технически район Ботевград на „Напоителни системи“ ЕАД, Цако Бънчев – зам.директор по енергийните въпроси на фирма „Агроинженеринг“ и управител на МВЕЦ „Бебреш“, Валентин Славов - технически директор, Цеца Илиева от отдел „Водоползване“, Божко Лилов – главен инженер, и Атанас Мулетаров – директор “Собственост и наеми“, Цветозар Гаврилов – управител на ВиК „Бебреш“, и общински съветници в ОбС – Ботевград.


По време на срещата всички страни изложиха вижданията си по създалата се ситуация и изказаха своята готовност да работят за стабилизирането на водоподаването в най-кратки срокове.


Участниците в работната среща излязоха с решение за създаване на тристранна работна група. Тя ще има за задача да обследва на място цялата водопроводна система на „Напоителни системи“ на територията на Община Ботевград. В работната група ще участват по трима представители на ВиК „Бебреш“ и „Напоителни системи“ ЕАД София–клон, както и двама представители на общината. Нейната работа започва от утре – 4 ноември.