Футболистите на Балкан спечелиха първото си пролетно домакинство. В регионалното дерби те сразиха с категоричното 3-0 гостуващия Чавдар Етрополе и прибавиха така необходимите им 3 точки към своя актив. Те вече имат 20, а съперникът им остана с 29.


Зелените започнаха мощно и още в 3-та минута се възползваха от грешка на етрополци, наказана с попадение на Цветелин Цаковски. В 20-та минута гостите останаха с човек по-малко, директен червен картон получи Виктор Пенчев за зловещо влизане с бутоните напред в краката на Стоян Георгиев. До края на полувремето Иван Мишев на два пъти имаше възможност за гол. В 39-та минута той той отправи удар към опразнената врата, но топката бе избита със сетни сили от защитник на Чавдар, който едва не се контузи. Минути след това Мишев бе изведен чудесно сам срещу вратаря Матев, но би в тялото му.


Три минути след подновяването на играта Здравко Атанасов също не можа да преодолее стража на гостите от непосредствена близост. След това етрополци, макар и с човек по-малко, създадоха няколко положения, но не можаха да отправят завършващ удар.  В 83-та минута Иван Мишев се реваншира за двата си пропуска и направи резултата 2-0. Три минути по-късно стражът на Балкан Емил Петров спаси единственото голово положение пред неговата врата. А в добавеното време Цветелин Цаковски сложи точка с третото си попадение.


След последния съдийски сигнал играчите на Чавдар не поздравиха победителя. Но все пак балканци получиха овации от дошлите да наблюдават мача техни привърженици, които бяха предпочели тях пред все още наричаното кой знае защо вечно дерби в Първа лига.