Днес в мач от III кръг на Югозападната трета лига футболият отбор на Балкан надигра гостуващия Чавдар Етрополе с 4-3. Това бяха и първите спечелени точки на домакините от началото на шампионата.


Още първото полувреме зрителите видяха 5 гола. Чавдар откри в 3-та минута след колеблива намеса на защитата. Но пет  минути по-късно зелените изравниха с чудесен гол на Ивайло Цветанов, който показа завидно хладнокръвие в наказателното поле на гостите и приспа отбраната и вратаря. В 28-та минута Балкан поведе с 2-1 с първия от трите гола в този мач на бранителя Денис Мартинов. в 33-та минута обаче етрополци отново отбелязаха гол за 2-2. Но само след две минути домакините оттово изрязоха напред с второто попадение на Денис Мартинов.


След почивката гостите се изнесоха доста напред и владееха повече топката. Но опасните ситуации бяха пред тяхната врата след мощните контри на балканци, които изпуснаха да отбележат на три пъти от отлични положения.  Зелените все пак успяха да вкарат нов гол, когато в 75-та минута Редовски изведе Карагьозов по десния фланг, той се вряза в неподготвената защита на гостите,  закъсня с реакцията и вратарят Матев, който проследи с тъжен поглед как топката влиза зад гърба му при третия гол на Денис Мартинов. Единственото сериозно пропукване на отбраната на Балкан бе в 83-та минута, когато Чавдар намали на 4-3 - резултат, при който прозвуча последният сигнал на елитния рефер Николай Йорданов.


Това бе второ регионално дерби между двата отбора в рамките на тази седмица. В сряда в Етрополе в среща за Купата на България Чавдар спечели с 4-3 след изпълнение на дузпи, в редовното време 1-1. За разлика от този мач, в който имаше доста ексцесии и червени картони и в който играч на Балкан бе бит в тунела от свой съперник, днес охраната на стадиона бе засилена четирикратно.  И всичко премина нормално, като двата отбора спореха само с футболни аргументи. И домакините повече заслужиха трите точки с 4 вкарани гола, и то в отсъствието на двама наказани ключови играчи - Стоян Георгиев и Ивелин Данчев.


Във временното класиране Балкан е на 12-то място с 3 точки и 5-7 голова разлика. Чавдар Етрополе също е с 3 точки, но е на 14-то място.  Начело с 9 точки е Хебър, който единствен е с пълен актив от 3 победи в трите си мача. В IV кръг, който е на 2 септември, Балкан гостува на Пирин Разлог.


Всички резултати от днес:


ЦСКА 1948 - Ботев Ихтиман 5-0, Рилски спортист - Свобода Пещера 1-2, Пирин ГД - Беласица 1-1, Симитли - Вихрен 1-2, Марек - ОФК Елин Пелин 2-2, Сливнишки герой - Германея 1-0, Банско - Пирин Разлог 1-0, Хебър - Миньор Пк 1-0