Свиканата за днес от група общински съветници извънредна сесия на местния парламент не се състоя поради липса на кворум. Присъстваха 14 съветници – 8 от групата на МК ГДБОП, 3-ма от БСП и 3-ма от ГЕРБ - Еленко Иванов,  Филип Филипов и Цветан Цолов. 


„Очевидно стремежът е Общинският съвет да се разпадне, което означава, че до края на годината тези неща, които днес щяхме да гласуваме, няма да се случат, а повечето от тях са за децата на общината”, коментира съветникът от МК ГДБОП Спасен Ценов. 


Според него, „ако продължава да се работи в тази корозивна среда – с постоянни уговорки, с постоянно увещаване за подкрепа на отделни решения, които носят полза за хората, би било по-добре да се търси вариант за по-широка подкрепа в ОбС”. 


„В момента си играем на котка и мишка. Опитваме се да правим нещо добре, а от другата страна – спирачка. Подкрепата е минимална.  Затова мисля, че предсрочните избори за съветници са възможен изход от ситуацията”, заяви Спасен Ценов. 


Какво следва оттук нататък: Съгласно правилника на ОбС, когато заседанието се закрива поради липса на кворум, се свиква ново заседание в седемдневен срок. В случая би следвало да бъде свикано от вносителите на настоящото искане – група общински съветници – повече от една трета от общия състав на ОбС. Това разясни адв. Христо Якимов – юрист на Общинския съвет.