Днес бе даден старт на санирането на поредните две многофамилни жилищни сгради в Ботевград. Това са блок №6 в ЖК „Саранск” и блока на ул. „Витоша” №2 /срещу ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров”.  Начало на строителните дейности бе поставено с подписване на Акт образец 2 за откриване на строителна площадка. С тази процедура всъщност се дава начало по изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност. Реално ремонтните дейности започват от утре. 


На откриването на строителните площадки присъстваха областният управител на Софийска област Илиан Тодоров, кметът Иван Гавалюгов, представители на фирмите-изпълнители на проектите и на фирмите, които ще осъществяват строителния надзор и на сдружението на собствениците в съответните жилищни сгради.  


Мерките за повишаване на енергийна ефективност /клас С/, които ще бъдат приложени, са: ремонт на покрива, ремонт на фасадата /саниране/ и на общите части на сградата, прокарване на енергоспестяващо осветление, подмяна на дограма. Това обясни Добромир Дилов – технически ръководител на  Обединение „Ботевград Лот 10”, което е спечелило обществената поръчка за ремонта на блока срещу гимназията.


Изпълнител на проекта на блок №6 в ЖК „Саранск” е Обединение „КА СЕЛ”. 


Припомняме, че към момента по Националната програма за енергийна ефективност се извършват строително-монтажни работи на още две многофамилни жилищни сгради от общо 12-те, които са одобрени -  на бул. „България” №13 и блок №11 в ЖК „Саранск”.