Николай Петков от „Таек-кион“ се завърна със златен и сребърен медал от XX световно първенство за мъже и жени по Таекуон-до ИТФ. Той стана шампион на планетата при мъже в тежката категория +85 кг. Към златния медал Николай Петков прибави и сребърен в отборната дисциплината силово чупене.


Надпреварата се проведе от 17 до 22 септември 2017 г. в столицата на Северна Корея -Пхенян. 


Николай Петков е роден на 09.07.1995 г. в Етрополе. Започва да тренира таекуон-до на 6 години в  създадената секция към клуб „Таек-кион“ в Етрополе.


Треньорът Борислав Витков забелязва качествата на Николай още в детската му възраст. Родителите му стриктно спазват графика на тренировките и са плътно до сина си по време на израстването му като състезател. Петков е многократен републикански шампион в детска възраст. От 2012 до 2016 г. той се състезава при юношите и има 8 сребърни  и 3 бронзови медала от европейски първенства по таекуондо. През 2015 г. става световен шампион по Савате, а през 2016 г. вицесветовен шампион при юноши. Дебютът му при мъжете бе тази година на Европейското първенство в Ливърпул Англия, където стана вицеевропейски шампион в тежката категория.


На това световно Николай покори и самия връх ,като се окичи със златния медал.


Според Борислав Витков едно дете в началото на спортния си живот е като пластелин.Трябва внимателно и умело да се моделира.Но не само от треньора, а и от родителите.